onsdag 29. juli 2009

telica Leon






onsdag 22. juli 2009

Nicaragua!


Saa, naa er vi kommet oss til Nicaragua, det sjette landet saa langt paa turen. Vi har blitt svaert saa komfortable med kollektivtrafikken for folket her, og har paa to dager tatt chicken bus paa chicken bus for aa komme oss hit til Esteli i Nicaragua. I gaar sveipet vi innom tre land, El Salvador, Honduras og endelig Nicaragua. Dessverre blir ikke Honduras en del av turen vaar denne gangen, baade paa grunn av problemene som rir landet naa og tidspress. Men saann er´e bare...

Jeg maa si at chicken bus er en av de mest underholdende, morsomme, frustrerende og utmattende maater aa reise paa. Og, man vet aldri hvilken pris man faar, eller hvor man blir kastet av for saa aa bli presset inn i en ny buss paa vei til gudene vet hvor. Naar det er sagt, saa er dette en utrolig billig maate aa reise paa, mens turist-shuttlebussene er idiotdyre og fjollekomfortable..:) Vi toffer oss naa, og fniser av gringoene som bruker smaa formuer paa aa komme seg fra A til B, mens vi bruker en slikk og ingenting.


Etter at jeg (Jannicke) endelig ble i brukbar form igjen, dro vi altsaa fra San Salvador til kysten av El Salvador. Vi tilbrakte noen fine og til tider nervepirrende dager paa Playa Del Tunca som ligger ved kystbyen La Libertad. Her kom vi oss endelig opp paa et surfebrett, naer sagt, og det gikk

RETT AAT HELVETE!

I hvert fall for min del. Andreas er toffere enn meg og holdt ut lenger i de vanvittig store boelgene: Vi var noget dumme og valgte aa ikke (...) dra til nabostranda, som visstnok skulle vaere bedre for nybegynnere, og kastet oss i stedet, uten noen instruksjoner, uti sammen med rutinerte surfere.
Vi er naa en erfaring, og flere traumer, rikere, men heldigvis i live og med alle lemmer i behold, sett bort ifra noen skraper her og der. Jeg innbiller meg (saa klart) at jeg saa doeden i hvitoeyet og kastet inn haandkleet rimelig kjapt. Det etter aa ha kjempet forgjeves for aa komme meg ut av en svaert saa kjip stroem som ikke ga slipp paa meg, helt til, flaut nok, en fyr kom svoemmende ut til meg og dro meg innover mot land. Vel fem-syv meter fra fastland peker han bakover paa en kommende boelge og roper "fuerte"(stor, sterk) foer han svoemmer sin vei. Saa jeg padler som et vilt helvete innover, surfer saa (paa magen, saa klart) paa denne "enorme" faenskapen og kastes inn paa grunna, som herlig nok et dekket av digre rullesteiner, faar brettet i haka og stabber panisk opp paa land med skjelvende knaer, mens jeg sverger paa at jeg aldri, ALDRI, skal opp paa et satans surfebrett igjen. Stakkars Andreas fikk eder, bannskap og Jannickes svaert lite rettmessige aggresjon mot havet rett i ansiktet, etter at hun fant brettet hans flytende som en eierloes og druknet hund inne paa grunna uten at gutten var noe sted aa se, og vel fem timer senere var vi venner igjen:D Herligt!!
Kanskje vi proever igjen i Costa Rica, eller noe, paa en strand med soete smaa miniboelger.. Jeg tror Andreas kan faa det til bra, han har i hvert fall motet til det, og jeg tror ogsaa at det vil ta litt tid foer jeg og dette Havet blir gode venner igjen. Men jeg lover aa proeve.

Naa er vi altsaa i Esteli i Nicaragua. Andreas var her for en aatte aar siden og kjenner noen folk her, som vi skal proeve aa komme i kontakt med. Vi haaper paa fest og moro med lokalfolket.

Nicaragua har gitt et godt foersteinntrykk, groent, frodig og med et mildt og vennlig folk. Detta blir bra!

-Jannicke-

onsdag 15. juli 2009

SAN SALVADOR

Kommet fram til San Salvador. Lite som minner om frelseren her. Jannicke har vedvarende mageonde og holder sengen, men Andreas har kjöpt mirakelkur og háper pá friskmelding i morra. Pröver á utforske byen i dag, men det er litt vanskelig. De fleste butikker og restauranter ser ut som fengsel, med gitter og beväpna vakter. Varmen er pátagelig. Det samme er tilstedevärelsen av samtlige amerikanske drittkjeder. Sitter pá universitetsomrádet ná og skal pröve á bevege meg vestover i byen hvis sola gir litt slipp. Universitetet er det eneste sá langt som ikke virker gjennomsyret av usa. Virker som om studentene her er hakket mer politiskengasjert en hjemme og lener seg godt mot venstre. Vel vel. Hvis jannicke er frisk nok i morra drar vi til kysten for á pröve surfeferdighetene.

Gleder oss til stranda ná!

-andreas-

mandag 13. juli 2009

antigua-san pedro-san marcos-antigua



Pá tide á skrive litt igjen.


Etter á ha värt i idylliske semuc dro vi til Antigua. En slags utopi i guatemalansk sammenheng. En gammel koloniby som spanjolene gjorde til hovedstad i sin tid. Byen stár pá unesco´s liste over verneverdige plasser eller hva det ná heter. Dette gjör i allefal sitt til at byen blir tatt vare pá. Rene gater, resturanger og kaffebarer. Byen er rammet inn av flere vulkaner som gjör det enda mer eksotisk. Et sted leste vi at antigua er slik guatemala ville vart om skandinavene fikk ta over i noen ár. Vilket til en viss grad er tilfelle siden Norge er en av de storste bidragsyterne til á pusse opp byen.

Vi tilbrakte i allefall flere dager her uten á gjöre spesiellt annet en á väre pá byferie. Var ganske digg á spise grovbrö og drikke nymalt kaffe. Mye kirker her. Kunne ikke brydd meg midre om kirker.

Etter noen rimelig late dager bestemte i at det var pá tide á ta afare sá vi dro til Lago de Atatitlán. I folge Aldous Houxley det vakreste stedet pá jord. Det er i alle fall et av dem og hvis dere lurte pá hvor det blei av alle hippiene sá var det hit de dro.

Vi tilbrakte en uke med spansk kurs i san pedro. Fin liten skole drevet av en mayafamilie. Vi bodde i en liten hytte pá skolen og det var i det heletatt en fin opplevelse. Begrenset hva man larer pá en uke, men vi har fátt litt mer svung pá gramatikken og kan nesten snakke i preteritum ná.

Etter end skoleuke dro vi over innsjoen og tilbrakte enda noen dager i San Markos. Fantastisk liten plass uten egentlig noen gater, bare stier. Masse lykkelige mennesker her som vet hvor de finner peyote og ellers driver med ymse gronnsaker, fri barneoppdragelse og kompostering av engen avforing. Deilig plass á vare med andre ord. Kanskje et sted á pensjonere seg.

Etter et par dager fikk vi maur i rompa og bestemte oss for á dra til honduras selv om det har vart kupp. Kjempe lurt. Vi har i allefall ombestemt oss igjen ná og reiser til san salvador i morra.

The worlds smartest american:


.

torsdag 2. juli 2009

Semuc Champey















Jungeltur














Tabaco de la noruega.






Bröleaper