torsdag 5. november 2009

Argentina - kjoett og vin

Vi forsoemmer kraftig vaare blogplikter om dagen, og det beklager jeg paa det sterkeste. Tida loeper ivrig og vinglete fra oss naa, saa vi maa bite tenna sammen og spurte som h.. etter. Machu Picchu var fantastisk, som forventet. Vi kom opp dit i buss tidlig om morgenen, mens fjellene og ruinene ennaa var skjult av taake og morgendis. Stedet var nydelig, mystisk, utrolig godt bevart og fullstendig beleiret av tykke tyskere, freidige franskmenn og andre herligheter. Men det var fortsatt en sjeldent stor opplevelse. Vi virret rundt nede i ruinene i timesvis og klatret saa opp Huayna Picchu, ved hjelp av munnfuller med coca-blader, og fikk et spektakulaert overblikk over stedet.

Etter at vi endelig fikk kommet oss til Machu Picchu, dro vi til Lima, der vi tilbrakte et par dager foer vi tok flyet til Buenos Aires. Og denne byen tilfredstilte alle forventninger. Antall kilo kjoett vi har fortaert i den byen er usikkert, men helt klart laangt over grensa for hva som er sosialt akseptabelt. Gled dere, vi kommer tilbake lubne, glade og forhaapentligvis heftig brune, om Brasil behandler oss bra.

Etter en ca. ti dager i Buenos Aires, tok vi bussen ned til Puerto Madryn, som ligger ved kysten. Her dro vi ut paa La Peninsula Valdez, hvor vi dro paa hvalsafari i baat og saa sjoeloever og pingviner. Mye moro!! Etter Puerto Madryn dro vi til El Bolson, en nydelig liten hippieby omkranset av snoedekkede fjell, tett skog og ekstremt blaa innsjoer. Her moette vi tilfeldigvis Jenna og David, fra Australia og England, som vi var paa sykkel/baattur med i Bolivia. Etter en del lokalt oel i parken, bestemte vi oss for aa leie bil med dem noen dager etter, for aa kunne virkelig nyte innsjoedistriktet rundt Barriloche, en noksaa by som ligger et par timer nord for El Bolson.

- Naa sitter det et par smaatt irriterende tyskere bak meg og venter paa datamaskin. Gud bedre, naa mater de hverandre. Dette maa avsluttes senere, beklager...-

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar