mandag 13. juli 2009

antigua-san pedro-san marcos-antigua



Pá tide á skrive litt igjen.


Etter á ha värt i idylliske semuc dro vi til Antigua. En slags utopi i guatemalansk sammenheng. En gammel koloniby som spanjolene gjorde til hovedstad i sin tid. Byen stár pá unesco´s liste over verneverdige plasser eller hva det ná heter. Dette gjör i allefal sitt til at byen blir tatt vare pá. Rene gater, resturanger og kaffebarer. Byen er rammet inn av flere vulkaner som gjör det enda mer eksotisk. Et sted leste vi at antigua er slik guatemala ville vart om skandinavene fikk ta over i noen ár. Vilket til en viss grad er tilfelle siden Norge er en av de storste bidragsyterne til á pusse opp byen.

Vi tilbrakte i allefall flere dager her uten á gjöre spesiellt annet en á väre pá byferie. Var ganske digg á spise grovbrö og drikke nymalt kaffe. Mye kirker her. Kunne ikke brydd meg midre om kirker.

Etter noen rimelig late dager bestemte i at det var pá tide á ta afare sá vi dro til Lago de Atatitlán. I folge Aldous Houxley det vakreste stedet pá jord. Det er i alle fall et av dem og hvis dere lurte pá hvor det blei av alle hippiene sá var det hit de dro.

Vi tilbrakte en uke med spansk kurs i san pedro. Fin liten skole drevet av en mayafamilie. Vi bodde i en liten hytte pá skolen og det var i det heletatt en fin opplevelse. Begrenset hva man larer pá en uke, men vi har fátt litt mer svung pá gramatikken og kan nesten snakke i preteritum ná.

Etter end skoleuke dro vi over innsjoen og tilbrakte enda noen dager i San Markos. Fantastisk liten plass uten egentlig noen gater, bare stier. Masse lykkelige mennesker her som vet hvor de finner peyote og ellers driver med ymse gronnsaker, fri barneoppdragelse og kompostering av engen avforing. Deilig plass á vare med andre ord. Kanskje et sted á pensjonere seg.

Etter et par dager fikk vi maur i rompa og bestemte oss for á dra til honduras selv om det har vart kupp. Kjempe lurt. Vi har i allefall ombestemt oss igjen ná og reiser til san salvador i morra.

The worlds smartest american:


.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar