onsdag 26. august 2009

Peru


Poteter og Inka kola. Perus to stoltheter.

Costa rica blei gjort unna i en fei. Rakk sá vidt á bli solbrendte og rase i kabel over en dal. Kostbart, men vakkert. Skulle gjerne brukt mer tid der.
Vi startet Peru med á bli tildelt försteklasse pá flyet fra Costa Rica. Dette var ikke ueffent etter nesten tre máneder med gule skolebusser. Vi blei sá i Lima i flere dager. Trengte á handle litt ymse og planlegge reisen videre. Lima var over all forventning en veldig hyggelig by og vi bodde staselig i en av dens finere bydeler. Etter noen dager vende vi med friskt mot snuten sydover for sá á fá den kraftig brendt etter bare noen timer.
Vi hadde planlagt á besöke Islas de Ballestas (fattigmans galapagos) utenfor Pisco, men pá bussen dit kröp noen under setet, skar hull i sekken som stod mellom beina mine og tok kameraet várt. Pisco ble for bare to ár siden rammet av et jordskjelv 7,9 pá richtersskala og sá fölgelig ut som en krigssone. Vi fikk meld tyveriet pá en provisorisk politistasjon og kom oss videre neste dag. Det hele var en heller ubehagelig opplevelse og särlig irriterende siden noen av de fineste motivene hittils har värt i Peru. Det kan ta en stund för vi fár skaffet oss et nytt siden de kun selger digital speilrefleks i Lima
Vi dro videre til Nasca for á se Nasca linjene. Mystiske geometriske former tegnet i jorda for lenge sida. Figurene omfatter bla. dyrefigurer og noe de kaller en astronaut, men som ligner mer pá en klassisk alien. Figurene kan bare ses fra lufta sá vi mátte opp i fly. Et veldig lite fly. Spennende, men kvalmende. De vet til dags dato ikke hvordan eller hvorfor figurene ble lagd.
Etter en natt dro vi sá videre til Ariquipa. Perus paris. En vakkert innrammet koloniby bygget i hvit vulkansk stein. Allerede her merket vi höyden.
Vi har ná värt i Peru i elleve dager og befinner oss i Puno ved Lake Titikaka (ca3800 moh). Puno er en koselig fjellby. Men höyden gjör det ekstremt slitsomt á väre her. Iallefall de förste dagene. Det gár bedre ná. I dag har vi värt pá báttur til de flytende öyene. En diger landsby bygget av en type strá. Opprinnelig for á beskytte seg mot omverden. Her har de kirke og skoler og padler rundt i báter av samme type som Kon Tiki. Folkene her lever fremdeles til en viss grad som de gjorde selv om det jo har blitt en av de störste turistattraksjonene i omrádet.
I morgen veder vi snuten mot Bolivia og Copacabana.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar